24/10/18 | ISCLETEC

PLA ESPECIAL CONTRA EL SOROLL

L’Ajuntament de Barcelona realitza cada cinc anys un estudi sobre els nivells acústics a la ciutat, per tal de desenvolupar un pla integral contra el soroll que s’elabora a partir d’un Mapa Estratègic del Soroll. La idea és combatre el soroll amb actuacions de la Guardia urbana, ajuts per instal·lar dobles finestres i millorar l’aïllament dels habitatges, canvis d’horaris dels serveis de neteja, nous espais verds o l’aposta pels vehicles elèctrics.

El soroll de les ciutats és una amenaça per als seus habitants. La contundent afirmació és de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que fixa el màxim nivell de soroll que s’hauria de suportar en 55 dB(A). A partir de 50 dB (A) augmenta el risc de que afecti a la salut: pèrdua d’audició, malalties cardiovasculars (hipertensió arterial), pertorbació del son (irrupcions, alteracions, augment de la fatiga…) o efectes en la salut mental (ansietat, mals de cap, inestabilitat emocional, impotència sexual…)

L’estudi de l’Ajuntament de Barcelona assenyala que el Raval i el Gòtic, durant la major part del temps, tant de dia com de nit, superen els 70 dB (A). També comuniquen la necessitat de realitzar “actuacions especials” a Gracia, Sants – Montjuic i Ciutat Vella, tres districtes que concentren trams sorollosos que no han disminuït en aquests anys sinó que, més aviat, s’han mantingut o, fins i tot, han empitjorat. Barris com l’Eixample segueixen patint el mateix nivell de soroll que procedeix del trànsit, seguit de les Corts i Sant Martí.

En definitiva, un 24,9% de la població de Barcelona percep sorolls a la nit entre 45 i 55 dB (A). Un 32,5% pateix soroll nocturn de més de 55 dB (A) i, d’aquets percentatge, un 3,9%, entre 65 i 70 dB (A).

Què fer per combatre-ho?

És important estar sensibilitats sobre els perjudicis que causen els elevats nivells de soroll a la salut de les persones, així com les conseqüències que causa en el medi ambient. No obstant,  hi ha certs factor que no depenen d’un mateix i contra els quals no es pot lluitar.

És per això que Iscletec proposa una solució que augmenta de manera exponencial el benestar dels habitants de Barcelona. Tal i com anuncia l’Ajuntament, un bon aïllament als edificis és primordial per millorar la situació i combatre la “pobresa sonora” de la ciutat. Els antics edificis que la componen no estan preparats estructuralment en quant a aïllament acústic i els tancaments son els seus punts dèbils, els que ofereixen menor resistència al soroll.

Les finestres d’Iscletec, amb els seus models de 78 i 92 mm de gruix permeten triples vidres i compten amb la tecnologia necessària per minimitzar sorolls innecessaris:

  • Material de qualitat. S’ha de buscar aquell material que millor reaccioni a les ones sonores.
  • Forma d’obertura. Iscletec posa a l’abast diversos formats i sistemes de tancament que s’escullen després de realitzar un anàlisi de les necessitats de l’habitatge.
  • Tipus de vidre. L’aïllament acústic depèn en gran mesura del gruix del vidre. Iscletec tria els seus partners en funció de la qualitat, les característiques i els valors de l’empresa. Per això, els vidres que instal·len potencien les prestacions aïllants que ofereixen naturalment les seves finestres.
  • El perfil. Cal compaginar un tancament de qualitat amb un perfil amb un bon nivell d’aïllament acústic. No serveix una bona finestra si el perfil permet la filtració d’ones sonores a l’interior.

DESCOBREIX TOTS ELS PROJECTES REALITZATS A BARCELONA

Iscletec estudia les necessitats de cada habitatge per oferir una solució integral que s’adapti als seus requeriments. Les finestres i balconeres d’Iscletec obtenen els millors resultats en matèria d’aïllament acústic; ja que cada un dels seus components es treballa minuciosament per aconseguir els tancaments de major qualitat.