He leído y acepto las
condiciones de protección de datos

MUNTATGE
SINGULAR
AL CENTRE
DE CANET
Iscletec, passió per la fusta

Un habitatge
personal i un despatx
professional.Aquest nou projecte al centre de Canet de Mar planteja el gran repte de vincular dues zones totalment independents dins d’una mateixa estètica i funcionalitat: un habitatge personal i un despatx professional.

Els responsables del projecte i propietaris de la casa, Jaume Valor i Laura Llimós, de l’estudi d’arquitectura Valor-Llimós Arquitectura, seguint la seva filosofia de treball, s’han decantat per una construcció d’estil minimalista i l’ús de materials purs, respectant al màxim la finca original. Per reforçar aquesta idea, s’han utilitzat materials naturals com a elements constructius com ara la rajola, la pedra o la fusta.


Amb elements
singularsL’edificació disposa d’un muntatge singular on les terrasses juguen un important paper estètic i funcional: d’una banda, creen una planta irregular formada per obertures rodones invertides que atorguen creativitat i dinamisme i, d’altra banda, resulten un magnífic element aïllant
del soroll de l’exterior anterior i posterior.


Finestres
personalitzades
amb altes prestacionsIscletec ha proporcionat productes únics i totalment personalitzats que reforcen el concepte arquitectònic de l’edifici: finestres i balconeres
fetes de fusta ecològica de pi Larix Sibirica, de màxima resistència.

El model escollit per tots els tancaments de l’edifici ha estat l’Iscletec 68, que s’ha utilitzat en diferents
formats en funció de la necessitat de cada habitació.

Una contrastada entrada blanca descobreix l’interior de l’habitatge i ens porta a un accés format per parets i terra de pedra, des d’on observem les tres plantes de l’edifici. Aquest, trasllada al visitant fins a una impactant porta d’entrada de vidre i fusta amb un tancament hermètic i una alta resistència al trencament.


A la planta inferior podem trobar una espectacular porta corredissa de tres fulles amb grans finestrals, que permet una fusió de l’interior i exterior de l’edifici i aporta diafanitat i lluminositat al menjador i cuina.

Al pis intermedi, on se situa la zona de treball, s’hi ha instal.lat una finestra basculant horitzontal de grans dimensions, que possibilita una total ventilació. A més, gràcies a les ferramentes d’alta qualitat de MACO, s’augmenta la mobilitat, lleugeresa i seguretat de tots els tancaments.

Totes les portes i finestres que s’han instal.lat són de grans dimensions i compten amb la posició oscil.lobatent que permet una magnífica ventilació de l’habitatge, un factor de gran importància en aquesta construcció.


CONFORT
I ESTALVI
ENERGÈTICPer aconseguir un habitatge bioclimàtic, s’ha subministrat calefacció per terra radiant d’aigua a les diferents plantes, ideal per obtenir un gran confort i estalvi energètic. Durant els mesos d’hivern, l’aigua que hi circula serà calenta, que escalfarà l’ambient i mantindrà la temperatura durant tot el dia. A l’estiu succeirà a la inversa: l’habitatge es refredarà durant la nit, cosa que dificultarà el seu escalfament amb la llum solar.

Per tal de reforçar aquest sistema, Iscletec ha instal.lat finestres dalta eficiència energètica amb vidres de baixa emissivitat, que mantenen la temperatura interior de l’edifici. A més, gràcies a la col.locació de finestres oscil.lobatents i basculants horitzontals, s’aconsegueix una ventilació natural i un suau corrent d’aire molt agradable.


S’han instal.lat, a tots els tancaments, unes reinventades persianes alicantines de Persiana Barcelona , guanyadores del premi FAD, que es poden disposar en vertical o en posició estesa i que creen una protecció visual,
opacitat lumínica i protecció de l’aigua, a més de formar un fantàstic joc en la il.luminació.

Aquesta aportació, intensifica l’extrema funcionalitat de tots els elements del projecte, i combina la tradició amb el disseny
i la modernitat de l’estètica de l’edifici.


#ColorOftheMonth: Larix Sibirica


El Larix Sibirica o Làrix de Sibèria, es una espècie d’arbre que creix principalment a la Sibèria Occidental i és molt resistent al fred. La utilització d’aquesta fusta per a la creació de les finestres i balconeres d’Iscletec, aporta una resistència extrema als canvis de temperatura i resulta el perfecte aïllant per a qualsevol edifici que ho requereixi.

La filosofia de creació d’aquest projecte ha recaigut en l’ús de materials purs, amb acabats originals i sense excessius tractaments, per això, s’ha mantingut la textura natural de la fusta de pi, que permet visualitzar el vetejat únic i singular d’aquest material. A més, amb l’aplicació d’un vernís a l’aigua, ecològic i de nova generació d’Iscletec, es potència aquest resultat i es respecta la transpiració natural de la fusta.


VEURE ALTRES PROJECTES
Comparteix el projecte
compartir en facebook compartir en twitter enviar por e-mail compartir en pinterest


SEMPRE EN MOVIMENT...

Exclusivitat, disseny i màxima protecció...