He leído y acepto las
condiciones de protección de datos

FUSIÓ
I RESPECTE
PER L'ENTORN
Iscletec, presenta una altre obra d'art de l'estudi d'arquitectura Harquitectes

La vinculació entre els espais interiors i el jardí
és el que converteix aquesta casa en un projecte singular.


Els arquitectes responsables, HARQUITECTES, han realitzat una remodelació de la totalitat del solar per integrar la casa perfectament en el seu entorn.

Situada a Ullastret (Girona) aquesta obra de planta única presenta un contrast definit entre les diferents façanes renovades,
que s’adapten a la topografia i a la nova geometria del carrer.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
REMODELACIÓ I RESPECTE
PER L’ENTORND’una banda, la façana que dóna al carrer s’alça amb un mur de pedra compacta que limita la finca i respecta l’estètica medieval de la resta del municipi. A les capes exteriors s’han reutilitzat les pedres del mur existent, barrejant-les amb àrids propis del solar juntament amb dosificacions de calç i ciment.

En aquesta zona, hi podem trobar diverses tipologies d’obertures al mur: finestres de vàries formes i mides totes elles fabricades amb fusta natural d’Iscletec. Aquests tancaments exteriors presenten en la seva majoria una obertura oscil•lobatent, que milloren la ventilació de l’espai i, alhora, tenen en consideració la privacitat i seguretat necessària que requereix aquest vessant de l’habitatge.

FUSIÓ
DE L’INTERIOR
AMB EL JARDÍ


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera

La façana interior, en canvi, s’obre a l’exterior aprofitant totes els avantatges que aquest li ofereix. L’estudi d’arquitectura HARQUITECTES ha declinat l’opció d’ubicar l’habitatge al centre del jardí i proposen rodejar-lo, perquè la mateixa casa actuï com a tanca del solar.

A les cares interiors s’han mantingut els acabats del mateix mur encofrat atorgant una estètica molt moderna. Les galeries geomètriques de la que es conforma l’habitatge s’obren al jardí amb grans portes de fusta i vidre que permeten treure profit dels guanys solars durant tot l’any.


Així, l’hermetisme i estanquitat de les finestres d’Iscletec aporten seguretat, aïllament acústic i tèrmic, que combaten les dures condicions climatològiques dels mesos d’hivern. A més, quan fa bon temps, les galeries es poden obrir totalment convertint-se en un gran porxo obert al jardí, sense perdre les seves prestacions originals d’alta qualitat.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
El model escollit per a aquest projecte ha estat Iscletec 78.
Aquest sustenta vidres tècnics de Vidresif, una col•laboració que reforça les possibilitats i els beneficis dels tancaments de l’empresa.

A més, el parter habitual d’Iscletec per a la instal•lació de les ferramentes, MACO, ha tingut un paper important en aquesta obra. Gràcies a la incorporació de la innovadora ferramenta amb fre d’obertura es soluciona una important preocupació del client: les finestres d’aquest habitatge tenen una obertura externa, pel que es buscava bloquejar-les per tal d’evitar la seva obertura total i sense control.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera

#COLOROFTHEMONTH
Larix sibirica


L’essència de la construcció radica en la preservació del medi natural en què es troba i en aconseguir una edificació respectuosa i potenciadora del seu entorn. Per això, els colors predominants són els dels materials originals del solar: tonalitats terroses que vinculen els interiors amb els exteriors.

Per això, Iscletec ha fabricat les portes, finestres i balconeres del projecte amb el material i el tint requerits pels arquitectes responsables. S’ha utilitzat la fusta del Làrix de Sibèria, una espècie d’arbre que creix principalment a la Sibèria Occidental i és molt resistent als canvis de temperatura. A més, seguint la filosofia d’utilitzar materials purs i acabats originals, s’ha mantingut la textura natural de la fusta amb un tint Rubio Monocoat que permet visualitzar el vetejat únic i singular d’aquest material.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera

Imatges cedides per:

VEURE ALTRES PROJECTES
Comparteix el projecte
compartir en facebook compartir en twitter enviar por e-mail compartir en pinterest


SEMPRE EN MOVIMENT...

Exclusivitat, disseny i màxima protecció...