He leído y acepto las
condiciones de protección de datos

TWIN HOUSES

byESPERIT NATURAL 100%

La fusta és un material natural, sostenible, reciclable i ecològic; amb un baix cost energètic de fabricació i un resultat estètic inigualable, proporcionant el màxim confort habitatiu. El confort habitatiu es defineix com el benestar psicofísic de les persones que viuen en un ambient, i el resultat de l'ús de la fusta en els espais interiors.
L'estudi d'arquitectura Vimworks, emprenedors en la realització de projectes 100% de fusta, ha apostat de nou per ella com a material constructiu en el seu nou projecte: “Twin Houses”, un edifici al Prat del Llobregat format per dos habitatges unifamiliars idèntis i fets de fusta íntegrament.

Vimworks Studio és un estudi d'arquitectura i imatge virtual iniciat en 2013 pels arquitectes Sergi Madrid i Pau Vilar i ampliat en 2016 amb la incorporació de l'arquitecte Josep Vilardaga. En els últims anys s'han especialitzat en projectes de casa de fusta.
Gràcies als seus estàndards de màxima qualitat i la seva filosofia sostenible, l'estudi d'arquitectura ha confiat en Iscletec per a dissenyar i fabricar les seves finestres, portes i balconeras de fusta a mida; proporcionant el màxim benestar, il·luminació i ventilació a aquest edifici. Et convidem a que ens acompanyis en el procés de construcció d'aquest projecte fabricat 100% amb fusta, des dels seus inicis fins a la fi d'obra.CONEIX L'ESTUDI

#FASE1

Presentació, avantprojecte i industrials.


Vimworks Studio ha comptat amb els millors especialistes de cada camp per al disseny i construcció d'aquest projecte, per a així millorar la seva durabilitat, el seu atractiu i atorgar-li la màxima qualitat.Constructora JESFER
Jesfer és una de les empreses més consolidades i de major solvència del sector de la construcció amb fusta a Espanya, que s'ha encarregat de liderar el projecte i plantejar la complexa estructura de fusta de l'obra amb el màxim rigor professional.
En el seu ampli portfoli d'obres realitzades destaca la seva especialització per la construcció d'habitatges sota l'estàndard Passivhaus, com la primera casa passiva de fusta certificada a Aragó, en la localitat pirinenca de Fiscal (Osca).

Constructora ARKO
L'industrial Arko Barcelona, que ha acompanyat el lideratge de l'obra, comprèn habitualment totes les tipologies constructives, amb un ampli portfoli de projectes de diferents grandàries i característiques. Compta amb la confiança de grans marques com Mango, Misako o Pronovias; en projectes de reforma, manteniment, nova obra d'oficines, apartaments, hotels, retail…Catalana de Graduables
Catalana de Graduables, amb més de 25 anys d'experiència, dissenyarà i fabricarà les persianes orientables i els automatismes de l'edifici. El seu alt compromís quant a control solar, els converteix en el perfecte partner per a potenciar el confort i estalvi energètic del projecte, garantia per la qual les principals marques a nivell nacional i europeu trien Catalana de Graduables com el seu servei tècnic de confiança.

Made of Wood
Made of Wood és una empresa de construcció amb una llarga trajectòria en projectes d'interiorisme relacionats amb la fusta, ja sigui la realització de mobiliari per a locals comercials, botigues i rehabilitacions d'interiors, cases particulars, així com d'exteriors, balconeras, finestres, portes... Per a aquest projecte són els encarregats del mobiliari interior de tots dos habitatges, amb mobles de disseny i personalitzats.

PLANTEJAMENT


“Twin Houses” està format per un edifici de dos habitatges de més de 192m², totes dues distribuïdes en tres nivells de disseny idèntic. En la planta baixa (53,62 m²) es troba l'accés a l'edifici, un bany i una gran habitació oberta amb cuina, menjador i sala d'estar. En aquesta mateixa planta s'ha construït un altell de 18m², possible gràcies als seus alts sostres, que serveix com a zona d'estudi i planta d'accés a la primera planta.

En aquesta planta trobem dues habitacions, un bany i un distribuïdor en una superfície de 53,62m². Finalment, en la segona planta amb la mateixa superfície (53,62m²) s'ha situat una sala polivalent, un bany i la terrassa. L'edifici també compta amb la planta coberta de 13.14m² de superfície construïda.

PLÀNOLS


“Twin Houses” s'ha dissenyat seguint unes pautes concretes per les quals es garanteix un mínim energètic, el màxim confort i benestar, i una eficiència energètica molt superior a la construcció tradicional.

EL PAPER DE ISCLETEC EN EL PROJECTE


Tancaments tècnics a mesura i totalment personalitzats.


Per a aquest projecte, Iscletec ha dissenyat i fabricat finestres, portes i balconeras de fusta: s'ha utilitzat el seu model Iscletec78 de fusta laminada amb cristalls de doble vidre baix emisivos, que cobreix les màximes prestacions en aïllament tèrmic i acústic.
Els productes de Iscletec representen una aportació essencial per a aconseguir l'ambient de benestar i confort que desitja el client. Permeten il·luminar i ventilar l'interior dels espais i actuen com a barrera front

a les agressions externes i als agents atmosfèrics com a fred, pluja, soroll i contaminació, amb fusta 100% gestionada i ecològica.
Amb l'ús de fusta sense tractaments, s'aposta per un consum responsable i un estil de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient. L'objectiu d'aquesta pràctica es basa en usar materials reutilitzables i reciclables per a construir llars saludables, confortables i en harmonia.


#FASE2

Simetria amb moviment


Façana exterior de l'edificiEl projecte de Twin Houses es materialitza exteriorment amb una façana ventilada de panells de fibrociment.
La façana ventilada està composta d'interior a exterior per les següents capes: trasdosado de pladur amb placa de 15mm i llana de roca, mur estructural de fusta contralaminada de 100mm, lamina de vapor, llana de roca de 100mm autoprotegida, i l'estructura de suport de la “pell exterior” de panells de Equitone ancorats mitjançant fixació vista.
L'estudi Vimworks va decidir apostar per aquest material per a poder utilitzar panells de gran format (3m x 0,6m) poc freqüents en edificis d'habitatge.

La façana està dividida en vuit parts iguals de 60cm i s'han utilitzat dos tipus d'acabats un per cada habitatge. Un d'ells és el Equitone Tectiva, amb un acabat més llis i, l'altre es tracta del Equitone Línia, amb unes ranures que provoquen un interessant joc d'ombres i li donen un toc distintiu.
La façana està composta per uns buits de format quadrat que es desplacen lleugerament trencant la simetria i creant moviment i dinamisme.
SEMPRE EN MOVIMENT...

Exclusivitat, disseny i màxima protecció...