He leído y acepto las
condiciones de protección de datos

La Casa de l'Ebenista

Recuperant la memòria del Poblenou

Iscletec i la seva campanya #VestimosBarcelona


Un nou projecte de rehabilitació a Barcelona reforça i consolida la campanya #VestimosBarcelona. L'objectiu de les intervencions d'Iscletec a la capital de Catalunya es fonamenta en recuperar i mantenir l'essència modernista i la tradició de la seva arquitectura original, però atorgant elements de modernitat i els més innovadors sistemes de tancaments per proporcionar un perfecte aïllament tèrmic i acústic.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
RECONSTRUIR EL PASSAT


Els encarregats d'aquesta reforma, Alessandro Sannino i Anna Mezquita d'AIAstudio Arquitectes, han nomenat al projecte La casa de l'Ebenista, doncs originalment va ser l'habitatge privat d'un dels més coneguts ebenistes del Poblenou, el taller del qual se situava en una de les fàbriques contigües a l'habitatge. Per aquest motiu, i per les precàries condicions en les quals es trobava l'immoble en els seus inicis, es tracta d'un treball de rehabilitació especialment ardu consistent de recuperar tots els elements decoratius de fusta presents en diversos àmbits de la casa.


La tasca dels arquitectes va radicar a “mantenir els trets històrics intrínsecs de la casa i anar-la omplint amb les vivències íntimes actuals del que l'habita.” Per a això el seu objectiu va ser el de recuperar tots aquells elements originals de la casa: paviment, cornises, vidrieres, portes, decorats de llautó, etc.

L'obra consta de 136m2 de superfície construïda amb una distribució en planta pràcticament idèntica a qualsevol habitatge de l'Eixample Barceloní, però en aquest cas situada entre les fàbriques de l'emergent barri del Poblenou.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
MÉS VERSÀTIL I LLUMINOSA


Valors com a intimitat, privadesa o comfortabilitat han estat fonamentals per als arquitectes i propietaris de l'habitatge al llarg de tot el procés de rehabilitació. Qualitats que es troben en el disseny dels ambients interiors, tots ells altament versàtils i amb una bona il·luminació natural.

Per obtenir aquests resultats, els tancaments juguen un important paper: la casa s'organitza entorn de la llum natural procedent de l'exterior, deixant la zona de dia al costat de la terrassa i la de nit en l'altre extrem amb grans portes d'accés a la balconada.

Iscletec ha proporcionat finestres, portes i balconeres de fusta a aquest habitatge que responen a la filosofia dels arquitectes i solucionant les problemàtiques característiques de les antigues cases de Barcelona, com la falta de llum i la ventilació de les estades centrals.

A més, seguint amb la campanya #VestimosBarcelona, els tancaments de fusta compten amb la màxima estanqueïtat acústica i tèrmica, ideal per als habitatges de la sorollosa ciutat.


Per intensificar les prestacions finals, s'ha utilitzat el model Iscletec 78 i s'han afegit les prestigioses ferramentes MACO, que representen la seguretat, durabilitat i eficiència, sempre treballant amb el màxim nivell de qualitat. Així, juntament amb vidres dobles Climalit, s'aconsegueix un aïllament superior que permet desconnectar de qualsevol soroll no desitjat de la ciutat.

S'han inclòs portons de fusta plegables a l'exterior de les finestres i balconeres que reforcen la intimitat de l'habitatge i el caràcter modernista de la seva façana, perfeccionant les seves elegants línies i subtils acabats.


Nuevo Proyecto ISCLETEC Ventanas de madera
#ColoroftheMonth – Duo Barcelona


Els tancaments de fusta de l'habitatge s'han pintat d'un Blanc Seda al seu interior, creant una harmoniosa estètica juntament amb les plantejades ferramentes i les fines manilles que componen portes, finestres i balconeres.

A l'exterior, s'ha utilitzat la seva habitual combinació, Gris Esmeralda, creant la combinació cromàtica més popular als edificis remodelats de la zona històrica de la ciutat: Duo Barcelona.


VEURE ALTRES PROJECTES
Comparteix el projecte
compartir en facebook compartir en twitter enviar por e-mail compartir en pinterest


SEMPRE EN MOVIMENT...

Exclusivitat, disseny i màxima protecció...